Van Garritsen
Van Garritsen - Releases
Van Garritsen - Bio
Van Garritsen - Stream
Van Garritsen - Illustraties
Van Garritsen - Releases
Van Garritsen - Bio
Van Garritsen - Stream
Van Garritsen - Illustraties
Van Garritsen - Prairiemuziek

“De soundtrack voor Nederlandse Cowboys”

In het Wilde Oosten, de Achterhoek, zijn we vooral bekend door onze boerenrock bandjes. Maar lokaal is er meer te vinden dan je denkt! Zo heb je van A Capella groepjes tot Garage Rockers en Hip Hoppers tot aan Death Metal zangers rondlopen in de Oostelijke regio van Nederland. Zo zie je bijvoorbeeld dat niet alleen in De Achterhoek, maar in heel Nederland muzikanten op staan en hun stempel op de muziekwereld drukken.

Prairie Muziek is eigenlijk net als de open prairie, breed en zover het oog kan zien! De invulling qua muziek is dus ook heel breed, als het maar Westernsferen oproept. Met Prairie Muziek limiteren we je muziek niet tot een bepaalde stijl, maar draait het meer om de sfeer die je oproept en of die past bij de term ‘Prairie Muziek’.

Als Debuffel had ik moeite om te definiëren bij wat voor genre mijn muziek zou passen. Ik ging op onderzoek uit hoe bands als ‘Grant Lee Buffalo’, ‘Mark Knopfler’, ‘Colter Wall’, ‘Bruce Springsteen’, ‘Khruangbin’ en nog vele andere hun genre bepaalden. Mijn conclusie was dat geen van hen een definitieve stempel drukte op hun muziek. Dat vondt ik juist wel wat hebben, maar toch wilde ik ergens bijhoren. Voornamelijk voor thema’s als optredens en playlists, men heeft toch vaak een voorkeur voor een stijl. Maar om te zeggen dat het Country, of Rock, of Blues is? Nee ik zocht een pad waar meer ruimte is voor creatieve invulling. Prairie Muziek is daarom niet een genre, maar meer een stemming die past bij bepaalde situaties. Wanneer je met je vrienden op een zaterdagavond bij het kampvuur zit. Of als je in de schommelstoel zit op je veranda en van een mooie zonsondergang geniet. Maar ook als je in je truck naar huis toe rijdt na een week lang niks anders gezien te hebben dan de open weg.

Prairie Muziek biedt een weg voor onder andere Debuffel en The Dudes (of Hengel). Ik hoop dat in de aankomende jaren er meerdere bands en muzikanten zijn die zich aansluiten bij Prairie Muziek en we elkaar zo kunnen helpen onze muziek naar een breder publiek te brengen en ons bereik te vergroten. Want denk maar eens na over de mogelijkheden die we elkaar kunnen bieden. De een heeft ervaring met organiseren en evenementen en kan je podium ruimte bieden. De ander heeft weer connecties met geluidsbedrijfen, en weer een ander met diverse studios in de omgeving. Ook kunnen we elkaar helpen met muziek schrijven, componeren en opnemen. En die samenwerkingen vormen het bonzende hart van Prairie Muziek.

Van Garritsen - Prairiemuziek

Luister naar de afspeellijst op Spotify

Share This