Van Garritsen
Van Garritsen - Releases
Van Garritsen - Bio
Van Garritsen - Stream
Van Garritsen - Illustraties
Van Garritsen - Releases
Van Garritsen - Bio
Van Garritsen - Stream
Van Garritsen - Illustraties
Van Garritsen

Maar wat speel je nou voor muziek?

“Een goeie vraag! Geen idee hoe ik die moet beantwoorden.”

Als ‘Van Garritsen’ speel, schrijf, mix, master en produceer ik eigen liedjes die schommelen tussen diverse genres in Pop, Rock, Country en Stonerrock gebied. Eigenlijk een heel breed repertoire die ik in zijn geheel niet vast kon leggen is aan een genre. De ene keer nijgt het meer naar Country en de andere keer weer naar Blues rock of zelfs naar Stonerrock. 

Tijdens mijn gehele muziekcarrière probeerde ik een hele studie te maken van waar elk nummer thuis hoort, maar een alles overkoepelend moederschip was er nog niet. Dat is ‘Van Garritsen’ en daar valt alles nu onder, of het nou een smerig garage rocknummer is, een chill zomerliedje of een country ballade. De stapel werd steeds hoger, maar er kwam weinig uit. Nu is het gewoon tijd om muziek uit te brengen, het komt allemaal toch van dezelfde maker af. 

 

Ruige riffs

Iedereen heeft wel een kant die geniet van wat zwaarder muzikaal werk. Of dat nou meer lijkt op Sabaton, Volbeat, Rammstein of op Sleep, Black Sabbath en Slayer, het voed allemaal een bepaalde drang. Dat heb ik dus ook! Er is een headbangende muzikale kant van mij die smacht naar het maken van steviger werk met swingende drums, ruige riffs en een hoog ‘metblehr’ (mee schreeuwen) gehalte. 

 

Prairie Muziek

Een passende naam voor een andere flinke portie van het repertoire is ‘Prairie Muziek’, Americana stijl nummers met uitstapjes naar Folk, Pop, Indie en grove rock. Als het maar western sferen oproept geschikt voor iedere veranda sessie! Deze nummers vul ik aan met kenmerkende Country klanken als gitaartokkelwerk, banjo, steelguitar en mondharmonica.

 

Het valt af en toe gewoon niet in een hokje te plaatsen. De tijd van denken en overpijnzen is over, we gaan gewoon doen en zien wel waar het schip strand. De ideeën, demo’s en 99% af nummers moeten van het schap af en de wereld in! In de aankomende jaren kun je diverse singles, een paar EP’s en een album (of 3?) verwachten vol toffe deuntjes, ruige riffs en Prairie Muziek. 

Teksten gaan over meegemaakte gebeurtenissen, karakteristieke personages en verzonnen situaties. De riffjes, melodieën, riedeltjes vinden hun oorsprong in de muziek waar ik naar luister. Nee geen namaak, maar wel geïnspireerd raken door wat anderen maken om vervolgens zelf iets tofs te creëren. Eigenlijk voelt het als koken met instrumenten. 

Mijn muzieksmaak is over de jaren heen vrij wild uitgegroeid. Er zijn vele bands en muzikanten waar ik naar luister, een aantal meerdere keren per week. Om een handjevol te noemen: Grant Lee Buffalo, De Staat, Colter Wall, Ghost, DeWolff, Marlon Williams, Rammstein, BZN, Bob Seger en Normaal. Er is in ieder geval genoeg inspiratie te vinden!

 

Voor Van Garritsen

Als ‘Debuffel’ startte ik in 2017 een mooi muzikaalproject waarin ik gaande weg begon te leren hoe het muziek creëren, opnemen, mixen en masteren in zijn werk ging. Om het samen te vatten heb ik veel geleerd, vooral met het meester maken van bepaalde apparatuur en programma’s. Nu ben ik nog lang niet uitgeleerd, maar een vette track neerzetten lukt zeker! Met ‘Debuffel’ richtte ik me vooral op Prairie Muziek, maar de demo’s die totaal niet in dat straatje paste voor mijn gevoel bleven zich opstapelen. Het concept klopte voor mij gevoel niet meer en het zat me niet lekker. Een naam, identiteit, een moederschip waar ruimte is voor alles wat ik wil maken zocht ik. 

Nu is het doel om diverse singles, EP’s en Albums uit te brengen. De demo’s en bijna voltooide nummers moeten van het schap af en de wereld in! Af en toe maak ik er een video bij en al het artwork maak ik zelf. Want naast muzikant ben ik grafisch vormgever en illustrator in het dagelijks leven.

Share This